منتقد ،نه تخریب چی

نگاه انتقادی به مسائل روز جامعه

منتقد ،نه تخریب چی

نگاه انتقادی به مسائل روز جامعه

سخنی کوتاه با مدیر اداره برق شهر محمدیه

روزگارانی است که زیباشهر دیروز  قزوین به الگوی شهرسازی و معماری و پایلوت فرهنگی و زیبایی امروز تبدیل شده شهری  که آرامش در آن حکم فرماست و دود ودم را در آن جایی نیست.

          *بر حسب اتفاق و برای دید و بازدید  اقوام در ایام نوروز به شهر محمدیه رفتیم، پاکی هوا و شرایط جوی بارانی و بی خبری دود و دم ماشین هوس پیاده روی در شب را دل مان افکند،شهری با فضای سبز تعریف شده و متناسب با فضای سرانه، نورپردازی متناسب  از برای زیباسازی شهر تا متناسب با نام وزین زیباشهر دیروز و محمدیه امروز باشد،و خانه های یک دست با معماری های عالی و نماهای متناسب با فرهنگ اسلامی،وجود مساجد جامع و صاحب الزمان در میادین مهم شهر و از همه مهمتر استقرار ادارات در کنار هم  گویای یک دستی و اتحاد مسئولین شهر برای رفع مشکلات شهروندان شهر داشت.باید دست مریزاد  و احسنت گفت بر مدیران این شهر،گویا مسئولین ادارات شهر در پیشبرد اهداف عالیه شهر کوشا بوده و تلاش مضاعف دارند. اما شهر باهمه قشنگی و مزایای نام برده دارای نقاط ضعفی بود و انتقاداتی  نیز  بر آن واردبود.

                * گفتیم انتقاد،بد ندیدیم تا اداره برق شهر را سیبل انتقادی خود قرار دهیم،البت که مسئولین امر بر خویش   می قبولانند که هدف از نقد نقد سازنده است نه تخریب مسئولین و شخصیت ها.

به هرحال،بد ندیدیم تا روشنایی کم سوی یکی از بلوارهای اصلی شهر را به عنوان موضوع انتقادی بیان کنیم،

قبل از ورود به اصل مقال،خالی از لطف نیست که بدانیم، در فضاهای شهری به دو منظور تأمین روشنایی و نورپردازی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر بحث زیبایی شناسی مهمترین انگیزه ی روشن نمودن فضاها در شب، ایجاد ایمنی و حس امنیت است.
*همانگونه که مستحضرید،روشنایی مطلوب و مناسب با ایجاد وضوح دید برای مردم و روشن نمودن نقاط کور، پنهان و جرم خیز موجب راحتی و آسایش شهروندان برای حضور در فضاهای شهری می شود. البته لازم به ذکر است که برای دستیابی به حس امنیت، میزان خاصی از روشنایی مد نظر است. چه بسا فضاهایی را چنان ناشیانه روشن می کنند که بیش از آنکه احساس امنیت را در فرد ایجاد نمایند، احساس تحت نظر بودن را القا می کنند. ، در مبحث روشنایی بخشیدن به فضاها تنها دستیابی به ایمنی و امنیت محیط مدنظر است که این امر در ارتقاء کیفیت محیطی فضاها امری ضروری ولی ناکافی است. به همین خاطر ایجاد یا تقویت سایر کیفیات محیطی لازم از طریق نورپردازی فضاها تأمین می گردند.

*اگر گذرتان به بلوار یا میدان امام حسین به میدان ساعت(اگر اشتباه نکرده باشم) شهر محمدیه افتاده باشد مشاهده می کنید که عدم نور کافی یا وجود نور کم سو و بی کیفیت در بلوار مذکور ذهنیت را به کل شهر تعمیم خواهد داد اینکه قدم به شهری بی روح و سرد و کم تحرک  گذاشته ایم در حالی که واقعیت چیز دیگری است ،و    خیابان های دیگر وضعیتی به مراتب بهتر دارند ،اما باید اذعان­ کردکه، نور نامطلوب در این بلوار وضعیتی به مراتب بدتر از عدم روشنایی دارند.البته ما منکر ارائه خدمات اداره برق شهر محمدیه نیستیم اما این انتظار را از مدیران ارشد اداره برق مذکور داریم که نسبت به این قضیه حساس باشند تا خدای ناکرده از این به بعد در بلوار و خیابان مذکور و بعضی از خیابان ها به دلیل عدم نور کافی  شاهد تصادفات واتفاقات ناگوار نباشیم.

بر همگان واضح و مبرهن است که،روشنایی معابر شهر نقش مهمی برای رانندگی در ساعات شب خواهد داشت و تاریکی معابر، هم ایمنی خیابان‌ها را کاهش داده و هم خطر بروز تصادف را مضاعف خواهد کرد..

دوستان ،مدیران و مسئولین محترم،همه ما نیک می دانیم که نور یکی از اجزای مهم در رانندگی ایمن است. نبود نور در تاریکی شب، عوارضی همچون افزایش حوادث، تصادفات، جرایم و بزهکاری و کاهش امنیت اجتماعی را در پی دارد از این رو استاندارد کردن نور معابر شهر، اهمیت بسیاری دارد.
ایجاد بستر مناسب و امن برای زندگی شبانه شهری و ارتقای کیفیت بصری، طراحی و نورپردازی فضاها بسیار مهم است.
 
نور برخی از معابر به قدری ضعیف است که حتی امکان دیدن عابران پیاده با لباس‌ها ی تیره برای رانندگان فراهم نیست و خطر برخورد عابران پیاده با خودروها را تشدید می‌کند.

چه خوب است دستگاه‌های مسئول با بازدید میدانی و سنجش میزان روشنایی، برای استانداردسازی روشنایی معابر شهر تلاش کنند.
از نکات قابل تذکر دیگر نیز وجود سیم برق های گاهاً لخت و بیرون زده شده از تیرهای چراغ برق  است که افزایش برخورد تصادفی کودکان از سر بازیگوشی یا بعضاً بزرگسالان با سیم ها را افزایش داده و احتمال برق گرفتگی راافزایش خواهد داد.

فراموش نکنیم که مسئولیت هر اتفاقی که در معابر تاریک برای شهروندان رخ دهد، گاهاً متوجه دستگاه‌های مسئول خواهدبود.

چه خوب است شرکت برق محمدیه  باتشکیل تیمی متخصص بر ضرورت نصب چراغ‌های استاندارد در معابر شهر اقدام نماید و قبل از نصب چراغ‌ها، نور مورد نیاز معبر را تعیین کرده و براساس نیاز، روشنایی را تأمین کند.
با توجه به این‌که بعضی از کارکنان شهرداری به صورت شبانه روزی و بعضی از ادارات بر حسب کار پیش آمده  بسیاری از فعالیت‌های خود را در ساعات شب انجام می‌دهند، تامین روشنایی مناسب از ضروریات و بدیهیات است ،و باید بر این مهم واقف باشیم که جان انسان برای مهم ارزشمند است و ما مسئول جان افراد هستیم.
زمانی که معابر شهر از نور کافی برخوردار نباشد، بسیاری از شهروندان علاقه‌ای به حضور در شهر نخواهند داشت،و این بی روحی شهر را افزون تر خواهد کرد.

و سخن پایانی اینکه حیف است شهری با این زیبایی و نورپردازی عالی  به علت کم نور بودن بعضی از بلوارها و خیابان هایش  بی روح جلوه داده شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.